T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - TÜRKLER GÜZEL SANATLAR LİSESİ

TÜRKLER GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Telefon
0242 537 63 60
Belgegeçer
0242 537 63 70
WEB
https://alanyaturklergsl.meb.k12.tr
Adres
Türkler Mah. Atatürk Cad. No 9 Alanya Antalya
Vizyon
Türkler Güzel Sanatlar Lisesi’ni Türkiye’nin bilimsel, sanatsal, teknolojik ve felsefî esaslara dayanan yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirecek Anadolu liselerinden biri haline getirmek.
Misyon
Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz; Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamaktır
Başarılar
Öğretmen :21
Öğrenci :132
Derslik :16
Atölye-İşlik :5
Konferans Salonu :1
Müzik Sınıfı :2
Kütüphane Kitap Sayısı :1075
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
8:20 - 15:50
Isınma
Klima
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
D-400 Karayolu üzerinde bulunan okulumuza gerek il merkezinden gerek ilçe merkezinden çok rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüs- dolmuş seferleri ile ulaşım mevcuttur.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Türkler Mah. Atatürk cad. No:9 Türkler / ALANYA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Antalya İl Merkezine 118 Km, Alanya İlçe Merkezine 18 Km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
Okulumuz Türkler Belediyesi olarak faaliyetteyken Büyük şehir yasasına göre belediye kapatılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. 2014-2015 yılı itibariyle eğitim öğretim vermektedir.
Yazdır